Recept taart

Ingrediënten

Voor de biscuitdeeg

6 eieren

180 gram suiker

130 gram bloem

50 gram maïzena

1 mespunt zout

 

Voor het invetten van de vorm

Vloeibare margarine

1 lepel bloem

 

Voor de botercrème        

250 g mix botercrèmemix

250 ml water

300 g ongezouten boter

 

Voor de banketbakkersroom    

1 dl melk

10 gram bloem

10 gram margarine

1 eidooier

 

150 gram margarine  

75 gram poedersuiker

 

Extra benodigdheden

1/2 pot frambozenjam

500 gram Fondant 

Kleurstoffen

Poedersuiker voor het uitrollen van de fondant

 

Bereiding

 

Voorbereiding botercrème

  1. Laat de boter op kamertemperatuur komen.
  2. klop de mix en het water met een garde en laat dit mengsel minimaal één uur opstijven op kamertemperatuur.

 

Bereiding Biscuitdeeg

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. Smeer de springvorm in met vloeibare margarine.
  3. Klop 1 lepel bloem door de vorm
  4. Doe de suiker + zout in een grote kom
  5. Doe de bloem + de maïzena in een schaaltje
  6. Doe de eieren bij de suiker.
  7. Zet de kom met eieren en suiker in een bak met warm water
  8. Mix het mengsel op de hoogste stand ongeveer 20 minuten tot het als een breed lint van de lepel loopt
  9. Meng de bloem met de maïzena
  10. Zeef het bloemmengsel boven de eieren
  11. Schep met een spatel de helft van de bloem door het eimengsel
  12. Zeef daarna de rest van het bloemmengsel boven de eieren
  13. Spatel ook dit door het eimengsel

Niet langer mengen dan nodig is!!!!

  1. doe hete beslag in de springvorm
  2. Zet de vorm in het midden van de oven.
  3. Bak de taart gaar en lichtbruin in ongeveer 35 minuten

Doe de oven tijdens het bakken niet open, de taart zakt dan in

  1. Laat de taart afkoelen in de oven
  2. Maak de springvorm los, leg de taart ondersteboven op een witte plank

 

Maak de botercrème

  1. Klop de boter met een mixer in ca. 5 minuten romig.
  2. Voeg het water en mix mengsel in gedeeltes toe aan de boter, mix steeds volledig door voordat het volgende deel wordt toegevoegd.
  3. Mix het geheel door tot een gladde crème (ca. 10 minuten)

 

 

Maak de banketbakkersroom

  1. smelt de boter
  2. doe de bloem erbij, roer goed
  3. doe de helft van de melk erbij, roer tot alle melk er goed doorheen zit
  4. verdun het met de rest van de melk
  5. zet de warmtebron uit
  6. roer het eidooier erdoor
  7. laat het afkoelen, roer af en toe
  8. mix de margarine met de poedersuiker
  9. meng de banketbakkersroom met het mengsel van margarine en poedersuiker

 

Taart bekleden

  1. Maak een inkeping in de zijkant van de taart
  2. Snijd de taart in twee of drie gelijke lagen
  3. Besmeer de onderste laag van de taart met de banketbakkersroom
  4. Stapel de middelste laag op de eerste laag met banketbakkersroom
  5. Besmeer de middelste laag met frambozenjam
  6. leg de bovenste laag op de taart
  7. Let OP!

Leg de delen recht op elkaar, let erop dat de inkepingen bovenop elkaar zitten

  1. Besmeer de zijkanten en de bovenkant in met de botercrème
  2. Maak de taart zo glad mogelijk met een paletmes. Om een strak resultaat te krijgen laat je de botercrème uitharden in de diepvries
  3. Breng het fondant op kleur
  4. Rol de fondant uit, zodat de doorsnede en de randen van de taart met de fondant bedekt kunnen worden. (gebruik poedersuiker om het plakken te voorkomen)
  5. Leg de fondant voorzichtig op de taart, strijk met je hand de fondant van boven naar beneden glad zodat er geen plooien ontstaan.
  6. Versier de taart naar wens.

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb