
Taarten bakken
benodigdheden taart van biscuitdeeg
Voor de biscuitdeeg
6 eieren
180 gram suiker
130 gram bloem
50 gram maïzena
1 mespunt zout
Voor het invetten van de vorm
Vloeibare margarine
1 lepel bloem
Voor de botercrème
250 g mix botercrèmemix
250 ml water
300 g ongezouten boter
Voor de banketbakkersroom
1 dl melk
10 gram bloem
10 gram margarine
1 eidooier
150 gram margarine
75 gram poedersuiker
Extra benodigdheden
1/2 pot frambozenjam
500 gram Fondant
Kleurstoffen
Poedersuiker voor het uitrollen van de fondant
Bereiding
Voorbereiding botercrème
- Laat de boter op kamertemperatuur komen.
- klop de mix en het water met een garde en laat dit mengsel minimaal één uur opstijven op kamertemperatuur.
Bereiding Biscuitdeeg
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Smeer de springvorm in met vloeibare margarine.
- Klop 1 lepel bloem door de vorm
- Doe de suiker + zout in een grote kom
- Doe de bloem + de maïzena in een schaaltje
- Doe de eieren bij de suiker.
- Zet de kom met eieren en suiker in een bak met warm water
- Mix het mengsel op de hoogste stand ongeveer 20 minuten tot het als een breed lint van de lepel loopt
- Meng de bloem met de maïzena
- Zeef het bloemmengsel boven de eieren
- Schep met een spatel de helft van de bloem door het eimengsel
- Zeef daarna de rest van het bloemmengsel boven de eieren
- Spatel ook dit door het eimengsel
Niet langer mengen dan nodig is!!!!
- doe hete beslag in de springvorm
- Zet de vorm in het midden van de oven.
- Bak de taart gaar en lichtbruin in ongeveer 35 minuten
Doe de oven tijdens het bakken niet open, de taart zakt dan in
- Laat de taart afkoelen in de oven
- Maak de springvorm los, leg de taart ondersteboven op een witte plank
Maak de botercrème
- Klop de boter met een mixer in ca. 5 minuten romig.
- Voeg het water en mix mengsel in gedeeltes toe aan de boter, mix steeds volledig door voordat het volgende deel wordt toegevoegd.
- Mix het geheel door tot een gladde crème (ca. 10 minuten)
Maak de banketbakkersroom
- smelt de boter
- doe de bloem erbij, roer goed
- doe de helft van de melk erbij, roer tot alle melk er goed doorheen zit
- verdun het met de rest van de melk
- zet de warmtebron uit
- roer het eidooier erdoor
- laat het afkoelen, roer af en toe
- mix de margarine met de poedersuiker
- meng de banketbakkersroom met het mengsel van margarine en poedersuiker
Taart bekleden
- Maak een inkeping in de zijkant van de taart
- Snijd de taart in twee of drie gelijke lagen
- Besmeer de onderste laag van de taart met de banketbakkersroom
- Stapel de middelste laag op de eerste laag met banketbakkersroom
- Besmeer de middelste laag met frambozenjam
- leg de bovenste laag op de taart
- Let OP!
Leg de delen recht op elkaar, let erop dat de inkepingen bovenop elkaar zitten
- Besmeer de zijkanten en de bovenkant in met de botercrème
- Maak de taart zo glad mogelijk met een paletmes. Om een strak resultaat te krijgen laat je de botercrème uitharden in de diepvries
- Breng het fondant op kleur
- Rol de fondant uit, zodat de doorsnede en de randen van de taart met de fondant bedekt kunnen worden. (gebruik poedersuiker om het plakken te voorkomen)
- Leg de fondant voorzichtig op de taart, strijk met je hand de fondant van boven naar beneden glad zodat er geen plooien ontstaan.
- Versier de taart naar wens.
Maak jouw eigen website met JouwWeb